Speels Bewegen, da's KinderSpel!

Kinderyoga

 

Kinderen zijn in deze hectische tijden vaak moe. Ze zijn overprikkeld en weten met hun energie geen blijf.

Kinderyoga en mindfulness op maat van het kind kan hier veel baat bieden. Kinderyoga is gericht op spelen, experimenteren en zelf doen. Door middel van creatieve” doe verhalen” en yoga spelletjes wordt de fantasie en de nieuwsgierigheid van het kind geprikkeld en gaan kinderen over in een “speelflow”.

Een “flow” waar we afstand nemen van het denken, een wereld waar we helemaal op gaan in ons spel, de wereld om ons heen even vergeten. Deze flow neemt stress weg, geeft ons de ruimte te ontspannen.

We komen aan in een betoverende wereld van dieren, tovenaars en elfjes. De yogalesjes worden op verschillende creatieve manieren aangeboden zodat elk kind ruimte vindt om spelenderwijs kennis te maken met yoga.

Ieder kind krijgt de kans om op eigen tempo aan te sluiten. Het kind kan aansluiten op grond van zijn of haar interesses. Kinderen worden uitgedaagd om onderzoekend te leren.

Samen met onze favoriete knuffel leren we doorheen de lesjes ontspannen en letten op de ademhaling, op deze manier wordt lichaam en geest gestimuleerd. 

De voordelen van kinderyoga

 

  • Kinderyoga maakt kinderen meer bewust van hun eigen lichaam.
  • Ze leren op een speelse manier gecontroleerd bewegen.
  • Door het speelse en actieve aanbod tijdens de lesjes blijven ze in conditie.
  • Tijdens de spelletjes leren kinderen aandacht te krijgen voor anderen.
  • Kinderen leren hun gevoel van empathie én zelfwaardering te vergroten.

Even wegdromen..

Tijdens deze lesjes die gericht zijn aan kinderen rond 3 tot 10 jaar, wordt actief spelen afgewisseld door speels ontspannen.

We dromen weg in fantasie verhalen over eenhoorns of stoere piraten. We gaan samen op pad en verslaan die boze draak of maken kennis met de marionetten uit de poppenkast.

Welkom Edele Jonkvrouw of Stoere Kapitein !