Speltherapie, da's Kinder-Spel!

Zo werkt speltherapie!

Spelbegeleiding is een systematisch opgezette en methodisch doordachte vorm van hulp en begeleiding aan kinderen die hiaten en/of problemen hebben op het gebied van spelontwikkeling en spelontplooiing. Het belangrijkste uitgangspunt van spelbegeleiding is dat het kind plezier beleeft aan zijn eigen spel.

De spelbegeleiding is afgestemd op de individuele mogelijkheden, voorkeuren en het tempo van het kind. In de spelbegeleiding leert het kind (weer) spelen en wordt er toegewerkt naar uitbreiding, verbreding en verdieping van zijn spel.

 


Spelcounseling is gericht op de totale ontwikkeling van het kind en het weghalen of verminderen van factoren die de ontwikkeling van het kind doen stagneren.

Hierbij wordt heel nauwkeurig gekeken naar het kind als persoon, met zijn voorkeuren, bijzonderheden en zijn eigen ontwikkeling. Tijdens deze speltherapie leert u als ouder hoe u de ontwikkeling van uw kind door middel van spel kunt volgen en stimuleren.

Een kind kan zich ontwikkelen en ontplooien in verbinding met anderen, met u als ouder op de eerste plaats. Bij spelcounseling draait het daarom om de relatie die u als ouder met uw kind heeft. De unieke emotionele band met uw kind maakt dat u in het spel en bij dagelijkse activiteiten veel kansen heeft om samen te groeien.

U als ouder leert hoe u spelenderwijs de emotionele band met uw kind kunt gebruiken om de ontwikkeling van uw kind te verbeteren. Met spelcounseling stimuleert u de ontwikkeling van uw kind, stapje voor stapje hierin wordt u gecoacht door de spelcounseling specialist.


Waarom kiezen voor speltherapie?

De spelspecialist biedt het kind de mogelijkheid om tijdens het spelen nieuwe ervaringen op te doen en daar van te leren. Al spelend krijgt het kind de gelegenheid om te ontdekken, na te bootsen en zoveel mogelijk te profiteren van de ontwikkelingsmogelijkheden die spel biedt.

Spelbegeleiding kan uw kind helpen zijn spel verder te ontwikkelen, aansluiting te vinden bij andere kinderen en de wereld op een positieve manier tegemoet te treden.