Speels ontspannen, da's KinderSpel!

Kracht & Verbinding.

 

De kracht ligt in rust. We worden constant geprikkeld door alles om ons heen. Rust en stilte helpen je om die prikkels even uit te zetten en beter naar jezelf te luisteren. Het helpt je om dichter bij je gevoel, je hart en je ziel te komen. Vanuit daar kun je je eigen richting bepalen en volgen… Maar hoe doe je dat?

Wij kiezen voor “snoezelen”. Dit prachtige woord is een samenstelling van twee woorden: Snuffelen en Doezelen. Snuffelen staat voor actief spelen, ontdekken, voelen, …. Doezelen gaat over rust, geborgenheid, relaxatie, ….

Snoezelen is het stimuleren van verschillende zintuigen door een combinatie van muziek, lichteffecten, trillingen, tastmateriaal, geuren en smaken om zo de communicatie tussen de begeleider (spelcounselor/therapeut/opvoeder/(pleeg, groot)ouder te verbeteren. Dit kan met of zonder speelse begeleiding.

Snoezelen is gericht op het leggen van contact tussen mensen, het creëren van een veilig leef- en leerklimaat, het stimuleren van gevoelens van eigenwaarde, het bieden van ontspanning en een algemeen welbevinden te bereiken bij de snoezelaar.

Prikkels

Prikkels worden bewust selectief aangeboden, vertrekkende vanuit de interesses van de snoezelaar.

Deze prettige zintuiglijke ervaringen worden aangeboden in een veilige, warme en rustige omgeving. Snoezelen kan ook gewoon in de natuur plaatsvinden. Snoezelen is toegankelijk voor iedereen wie daar nood aan heeft.

Kinderen en jongeren, met of zonder sociale of emotionele problematieken, personen met een (mentale of lichamelijke) handicap, mama’s en papa’s, oma’s en opa’s, ridders en prinsessen.

En ja! zelfs de aller stoerste Viking zal zich als herboren voelen, klaar om nieuwe landen te ontdekken.